Автентичност в социалните медии

Ако искате усилията, които полагате в социалните медии, да изглеждат естествени, е добре първо да сте наясно какво стои зад името на марката ви, какво е значимо за нея, какво символизира тя, кои са силните и слабите й страни и какво е важно за потребителите ви – с две думи кои сте вие и кои са те.

2.Business-Social-MediaСъществува риск, отправяйки грешното послание в социалните мрежи или пък не дотолкова разбираемо такова, то да се разпространи и в други комуникационни канали и хората да останат с цялостно погрешно впечатление за марката ви. Затова е важно да сте си изяснили кои сте и към кой пазарен сегмент се целите, преди да пристъпите към стабилно онлайн присъствие.

Започнете с поставяне на фокуса върху отделния индивид. Хората са най-големия актив, когато става въпрос за социални медии, защото те представляват човешката гледна точка на нещата, а не напудрено маркетингово послание, следващо стриктно правилата в бранша и звучащо заучено, сухо и неавтентично. А нали целта ни е да звучим естествено в социалните мрежи, но и да не подвеждаме и в крайна сметка да възприемат правилно какво искаме да кажем.

За целта може да се обърнете към служителите на собствената ви компанията, които съвсем непринудено да изказват мнение за продукти, какво още може да се подобри, как да се направи образът на компанията по социален и т.н. По този начин ще съберете информация, благодарение на която да разработите разбираема за потребителите стратегия за дигитално развитие на бранда, която ще ви доближи повече до тях, защото ще отговаря на очакванията им.

Автентичност в социалните медии
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website