Бизнес дрескод

Professional-dress-codeВъншният вид винаги е бил най-важен при създаване на първо впечатление. Именно заради това днес сме избрали да ви обърнем внимание на подходящото бизнес облекло. То не е абсолютна гаранция за успех при преговори, но допринася за изграждането на професионален имидж.

Повод на написването на статията са всички онези неглижирани хора, които срещаме в бизнес средите, и които ни убеждават че са специалисти, а се отнасят небрежно към себе си. С това не ни изпращат добри сигнали, напротив – създават впечатление за немарливост, неизрядност и неразбиране. За това, дами, оставете клинове и къси поли за вечерта, а вие господа, не забравяйте, че дънките са облекло за ежедневие и скучна офис работа.

Когато ви предстои разговор с потенциоални клиенти или партньор, най-важното е внушението за професионализъм. Това ще стане с добре подбран тоалет, който включва панталон/пола, риза и сако. Подходящи цветове са всички нюанси на сивото (от най-светло, до най-тъмно), тъмно синьо, бордо, черно. Лилави, зелени, искрящи и блестящи материи не са желателни. А бялото е абсолютно забранено, що се отнася до костюм. Ризата е тази, която ще освежи целия ви вид със светъл цят с по-ситен или по едър десен в бледожълто, мръснобяло, кремави или бежови тонове. Позволени са също нежни блузи, вместо риза, както и шалчета. За мъжете е препорачително ризата да е с дълъг ръкав в цветове излъчващи сила. Забравете за розово и жълто! Знаем, че повечето хора ги намират за сладки, но уверяваме ви, че са изцяло извън етикета и с тях ще подадете грешни сигнали. Забравете и за веселите вратовръзки на маски, палми и лалета. Те трябва да са изцяло съчетани с облеклото. Допустимите десени са карета, райета и дребни точки.

Следват обувки, чанти и колани. Нищо освен кожа не е подходящо. Тъмните цветове са единствените на мода. При жените обувките трябва да имат затворени пръсти и пети и да са със средно висок ток. Мъжете могат да носят всякакъв тип, разбира се с изключение на маратонки, плетени сандали, обувки от крокодилска кожа и каубойски ботуши. Обувки с чанта и колан в бизнес средите винаги се съчетават.

Последният ви аксесоар е увереността! Ходете с високо вдигната глава и гледайте събеседника си в очите. Ако сте добре подготвени за срещата, сделката ви е гарантирана.

Бизнес дрескод
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website