БНО – Промяна на статуквото

studentiРанобудните студенти напомниха дори на най-самозабравилите се, че времето за промяна е дошло. Статуквото е силно разклатено – БСП и ДПС пръснаха около милион от бюджетите си, за да съберат десетки хиляди неграмотни или свързани с партията „симпатизанти“, за да докажат, че още били подкрепяни. Подкрепяни, но от кого? От хора, които не могат да пишат или просто не си дават сметка къде отиват парите им за данъци, отразявани като нищо и никакво число във фишовете им. Това ако работят, разбира се.

На всички останали вече ни е ясно, че партиите – майки и бащи, е време да си ходят. Че е време да извоюваме независимостта си не само от външни влияния, но и от паразитиращите лобисти, мафиоти и чисти измамници, оглавили управлението на народа, страната и богатствата ни.

Ех, има надежда! С такива студенти, тази страна може и да просъществува! Но и ние трябва да се размърдаме. Гузно ми беше да отида на площата и да видя само няколко хиляди души. Къде са им родителите? Приятелите, чичовците, лелите…  Трябва да ги подкрепим. В момента, в който разберем, че не са просто мечтатели, а истински будители, ще сме направили една огромна крачка в подобряването на тази страна!

Започнаха да се създават и партии в нов дух, като БНО – Българско национално обединение, което ми харесва. За разлика от останалите партии, носещи подобни имена, тя не е националистическа и в реториката й няма омраза. Може би освен към паразитите, които определих по-горе. Но това е, защото нещата трябва да бъдат наричани с истинските им имена. Не мразя управляващите, те просто действат и живеят в някакво измерение-шахматна дъска, където няма отговорност, чувства, морал, а само хищничество и алчност. Халал да им е! Но е време да си ходят.

Сред мерките, които от БНО предвиждат да приложат, ако някога успеят да оглавят страната, са: свикване на Велико народно събрание, изготвяне на проект за нова конституция, реформи в законите за съдебна власт, полиция, референдуми, и разбира се – лустрация. Само така можем да излезем от блатото – с установяване на нови правила в полза на народа и реформиране на органите, които следят за спазването и прилагането им, за да няма повече шуробаджанащина, тарикатлък, лобизъм и мафиотщина.

Пожелавам успех на ранобудните студенти, както и на всички идеалисти-ентусиасти, които им съдействат и се борят за промяна в страната ни! Ще имат моята подкрепа и тази на семейството ми.

БНО – Промяна на статуквото
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website