Cloud хостингът на ICN

Ако се занимавате сериозно с някакъв IT бизнес, определено вече ще сте чули за революцията в съхранението на файлове – т.н. Cloud хостинг. Ако ли не – сега ще разберете.

Както знаете, файловете в Интернет се съхраняват на сървъри. За съжаление, когато хардуерът на тези сървъри дефектира, например изгори им хард диска, не само корпоративната инфраструктура може да остане на сухо за неопределено време и работата да спре, но може и да ни изчезнат важни документи. И тук идва на помощ Cloud хостинга – една много по-защитена от подобни лоши случки услуга – при нея вашите файлове не се съхраняват на просто един сървър, а на много дублирани. По този начин съхранението на файловете Ви е децентрализирано и рискът от загуба на данни е нищожен. Отделно, в случай, че един от сървърите дефектира, моментално се включва друг, който го замества, и нужните ви файлове се копират автоматично и на него.

Cloud услугите са все още непознати и недостатъчно навлезли у нас, но на запад се случва някакъв бум в ползването им за бизнес цели. Вече съществуват инструменти за сътрудничество на живо в работа по документи – например Office 365 на Microsoft. Отделно както казахме позволяват една сигурност за съхранението и лесния достъп отвсякъде на важни документи. Просто вече не е рентабилно тези документи да се държат (само) на личния компютър.

За нуждите на моите фирми от Cloud хостинг, аз избрах компанията ICN.bg. Интерфейсът е страшно интуитивен и хубавото е, че плащаш толкова ресурси, отколкото имаш нужда в дадения момент, а не както при обикновения споделен хостинг – на абонаментни планове, които ти определят от хостинг компанията. Там качихме и сайтоввете на фирмите, което още повече намали разходите ни за хостинг. Освен това решихме да се възползваме и от една допълнителна услуга, предлагана от ICN – „Stop The Hacker”, която допълнително сканира за вируси и пробиви в личната ни кореспонденция и файлове.

Избрах ICN, защото беше първата компания, която преди година представи тази услуга в България. Освен това е и единствената, която предлага защита от вируси и хакери в момента, а за мен сигурността е много важна. Освен оптимизацията на разходите, която ми дойде като „бонус“, съм много доволна и от поддъжката на компанията, която ни беше много в помощ в началото, премести сайтовете ни и отговаряше страшно бързо на всяко запитване.

Не случайно казват, че Cloud хостингът е бъдещето. И това ще се усети най-бързо при бизнес клиентите, защото предлага много предимства и намаляне на разходи, които привличат мениджърите от всички страни.

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website