Дали е време за нова работа?

NewJobNextExit2Неудовлетворението от работата е едно от най-често срещаните в света на служителите. Причините може да са много – липса на фирмена култура, ниско заплащане, извънредни часове, лош шеф, неподходяща длъжност, неприятни колеги и т.н. Когато усещането, че нещо не е както трябва, започне да ви преследва ежедневно, е време да започнете да се замисляте дали мястото ви е там.

Може би длъжността, която заемате не пасва на уменията ви. Ако случаят е такъв, то от времето, прекарано там, трябва да имате наблюдения как точно се случва смяната на позиция или издигането в компанията, за която работите. При условие че виждате, че няма шанс нещата да се променят към по-добро за вас, сериозно се замислете за напускане.

Ако пък шефът ви се държи непрофесионално и създава враждебна среда в офиса, може би е време да продължите напред извън фирмата му. Запитайте се доколко може да виреете в такава нагнетена обстановка и отговорът сам ще дойде при вас.

Не бива да правите компромиси със здравето си заради работата. Ако физически не може да издържите на постоянните извънредни часове работа, които ви причиняват главоболие и стрес дори когато се приберете у дома, то това място не е за вас. Нормално е от време на време да има повече работа и да се налага да оставате, но не е нормално това да се превърне в ежедневие.

Все повече хора започват да обръщат внимание на репутацията на компанията, за която работят, на привилегиите, които предлага, и на фирмената й култура. Добрата корпоративна политика и система за мотивация могат да накарат един служител да остане дори да не намира работата, която върши, за интересна.

Ако недоволството ви от работата се дължи на комплекс от фактори, които няма как да бъдат променени, то непременно трябва да си зададете въпроса за евентуално напускане. Преценете с кое и доколко може да се примирите преди да вземете окончателно решение.

Дали е време за нова работа?
Rate this post

Google+ Comments

2 thoughts on “Дали е време за нова работа?

  1. Svetlozar October 28, 2015 at 3:17 pm

    A spored teb koe e po-uad4no: da napusnesh i da pochnesh da si tyrsi6 rabota ili da si tyrsi6 nova, dokato vse oshte si na sega6nata poziciq? Pitam 6tot i az sym gore-dolu v podobna situaciq

    • MagRaeva November 4, 2015 at 7:35 am

      Естествено, че първо е добре да си се подсигурил с нова работа, но има работодатели, които много трудно ти дават да отсъстваш от работа в нерегламентирано време, така че понякога се налага първо на напуснеш, а после да ходиш на интервюта.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website