Детайлите в облеклото при бизнес среща

Не случайно казват, че първото впечатление е най-важно. А най-първото, което виждат вашите приятели, бъдещи работодатели, потенциални или настоящи клиенти по време на бизнес среща е външният вид. Облеклото и цялостното излъчване не са за подценяване, така че винаги обръщайте внимание на тези особености.

Днес съм подготвила два съвета, съответно към дамите и господата, които се движат в такива среди и за тях бизнес контактите са ежедневие.

Към дамите: не пропускайте никога грима. Много млади жени смятат, че ползвайки грим автоматично ще се причислятbusiness към групата на празноглавките и клиентите им няма да гледат на тях сериозно. Но от онзи грим и прическа, за които си мислите,  до това, което имам предвид, има значителна разлика. Малко спирала, пудра и червило ще подчертаят очите и ще предадат цвят на личността ви. Срешете косата назад, приберете в кок или просто поставете някаква фиба. Ако имате къдрици или чуплива коса, приведете ги грижливо в някакъв ред. Незползването на грим не е добра идея. Рискувате събеседникът ви да помисли, че не полагате достатъчно грижа към себе си, следователно ще сте немарлива в работата си. Освен това в бизнес средите се смята за признак на неуважение, ако нямате представителен и естетичен вид за пред хората, с които общувате.

За мъжете. Една от най-допусканите грешки сред много бизнес представители е неполагането на достатъчно внимание към избора на обувки и чорапи. Обърнете внимание, че винаги, когато сядате – на бюро или на кръгла маса сред хора, крачолите на панталона се повдигат. За никого няма да е приятна следната гледка: обувка, чорап, космат мъжки крак, панталон. За да се избегне неудобството от  подобна ситуация в учебниците по бизнес комуникация има предписание за мъжкото облекло и то включва 7/8-ми чорапи – т. е такива, които да стигат поне до половината на прасеца ви.

В междуличностната бизнес комунакция всеки детайл от външността ви е важен. Стараейки се ще покажете респект към работното ви място. Но все пак не забравяйте, че по дрехите посрещат, но по ума изпращат.

Детайлите в облеклото при бизнес среща
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website