Какво е да работиш за Гугъл?

Знаете ли, че е 10 пъти по-трудно да те вземат на работа в Гугъл, отколкото да те приемат в Харвард. Процесът на подбор на кадри е известен като един от най-сложните. И все пак много са желаещите да работят за технологичния гигант, но той приютява само “the best of the best”.

Заплащането в Google e изключително добро – заплатите са сред най-високите в технологичната индустрия. Годишната заплата на един гугълски програмист може да достигне до 3 млн. долара. Влезеш ли веднъж там, не ти се излиза, но не само заради високото заплащане.

Всеки истински милениал ще ти каже, че в работата си би искал да прави нещо значимо. Google им предоставя тази възможност, това е неговият коз за привличане на най-големите таланти. Основната мисия на Гугъл е да организира световната информация и да я прави достъпна до всички потребители, което си звучи като доста важна задача.

Google може да си позволи да е взискателен с хората, които подбира за свои служители, тъй като си е изградил изключителен работодателски бранд и репутация. Колегите ти ще бъдат най-будните умове, които могат да съществуват, тъй като селекционният процес е такъв.

dublin-atriumПрозрачността е още едно нещо, на което компанията залага. Лари Пейдж и Сергей Брин провеждат ежеседмични срещи със служителите си, на които се обобщава какво е постигнато през предходната седмица и какво се планира за следващата. На тях служителите могат спокойно да дават обратна връзка и по този начин да помагат за оформянето на фирмената култура. Всеки служител може да зададе на основателите на Гугъл какъвто и да е въпрос, свързан с компанията.

Google предлага и безплатна храна на служителите си, при това свежа и здравословна. Офисите на Гугъл са оборудвани с басейни, боулинг, футуристични тоалетни, зони за релакс с креативен дизайн и какво ли още не.

Кой не би искал да работи за такава иновативна компания, която задава тенденциите на технологичния пазар?

Какво е да работиш за Гугъл?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website