Консултация за българите в Брюксел

Тъй като целта на скромния ми  блог е да бъде полезен, консултативен, идеен, практичен и т.н., днес ще си говорим за малките трикчета, до които може да прибегнете, ако се намирате в сърцето на Европа, а именно Брюксел.

© CHRISTOPHE LICOPPE

Първо, никога, никога, никога, ама НИКОГА не изричайте на глас думата “негър”. Ще срещнете представители на по-тъмната раса навсякъде из столицата: супермаркети, метро, магазини и пр., но никога не използвайте в тяхно присъствие (че и по принцип) тази дума – тя ги обижда. Това всъщност важи за всяка една страна, където чернокожите са част от местното население.

Продължаваме нататък. Отправяйки се към Брюксел, сигурно вече се проучили, че местата, най-изгодни за пазаруване на хранителни стоки, са Карфур и Делиз (Carrefour, Delhaize). Също така обаче трябва да внимавате да пазарувате от супермаркетите с тези имена, а не от малките магазинчета, които също са част от веригите, защото там цените са чувствително по-скъпи.

brussels09

И като за финал един съвет, типично по български ала “как да не се мина”: за да пътувате в метрото след 21-22 часа, не ви е нужен билет. 🙂 Разбира се, говорим за гарите, където не се изискват абонамент или карта, за да се “отворят портите” на специалните устройства за пропуск.

Хайде приятен престой и да внимавате с шоколада и бирата! 🙂

Консултация за българите в Брюксел
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website