Маркетингът е нужен на всеки стартиращ бизнес

Представете си, че сте писател, пишете хубаво, но никой не знае за вас. Отсреща имате конкурент, които не е толкова добър като вас, и все пак продава повече книги. Каква е причината? Добрият му маркетинг. Той е стигнал до заключението, че му трябва малко помощ, за да постигне успех, докато вие се чудите защо нещата не ви се получават.

small-business-marketing-startВсе пак от маркетинга има някаква полза. Виждате, че водещото не е колко добър в действителност е продуктът, а за колко добър се представя. Тук става дума за позициониране – как потребителят самодефинира продукта в съзнанието си. Стартиращите бизнеси не винаги осъзнават колко голяма е ролята на маркетинга за техния успех, повечето го приемат като излишен разход.

Успешните бизнеси обаче възприемат маркетинга като топ приоритет. Все пак той е този, който им носи потребители, а след тях съответно продажби и печалба. Съществува правопропорционална връзка между добрия маркетинг и постиженията на бизнеса ви. Маркетингов подход от типа „направи си сам“ никога не би заменил професионални маркетингови съвети. Докато вие се опитвате да гадаете как да постигнете успех, се отдалечавате все повече от него.

Колкото по-рано стигнете до извода, че ви е нужно едно „маркетингово“ рамо, толкова по-добре за бизнеса ви.

Маркетингът е нужен на всеки стартиращ бизнес
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website