Маркетингът на съдържанието в един дигитален свят

Това да сложиш някакво съдържание на един уебсайт не е кой знае колко трудна задача, но съгласете се, че ако то е качествено, чете се и привлича посетители, може да понесе сайта в “космоса”. Съдържанието в момента е хитът в сферата на маркетинга, което значи, че то не бива да се пренебрегва.

Ако трябва да сложим някаква дефиниция на понятието маркетинг на съдържанието, то тя би била следната: маркетингова техника за постоянното създаване и разпространяване на полезно и релевантно съдържание, което да привлича целевата аудитория и евентуално да доведе до покупка или друго желано действие. С помощта му и чрез изпратените послания, аудиторията може да научи за бранд, продукт или услуга и да се заинтересува от тях.

blogСъдържанието се превръща в незаменима част от маркетинговата индустрия в глобален мащаб, като то може да представя информацията както по забавен, така и по сериозен начин. Чрез него могат да се постигнат цели като например достигане до нова аудитория, увеличаване на продажбите, разпознаване на марката, управление на бранд репутация, увеличаване на ангажираността и т.н. Дали ще е от десктоп, таблет, фаблет или смартфон, потребителите за секунди могат да достигнат до вашето съдържание и ако то е силно, вие също ще станете силни.

За съдържанието на сайта ви трябва да запомните няколко неща – то трябва да е уникално, т.е. некопирано буквално от друг уебсайт, да е полезно, т.е. да дава някаква информация, и да е регулярно, т.е. да публикувате достатъчно често, поне веднъж седмично. Ако е достатъчно интересно, посетителите ще се връщат на вашия сайт и в крайна сметка ще ви опознават по-добре. Това може да доведе до създаването на доверие към вас, а в последствие и до лоялност. Ето такава аудитория трябва да си “отгледате”, не мислите ли?

Маркетингът на съдържанието в един дигитален свят
Rate this post

Google+ Comments

2 thoughts on “Маркетингът на съдържанието в един дигитален свят

  1. Casanova May 1, 2015 at 5:48 pm

    Да, ама заедно с полезното съдържание толкова много простотии виреят из нета, че нямам думи…

    • MagRaeva May 10, 2015 at 6:09 am

      Ето защо ти, като потребител, трябва да се научиш да го отсяваш. Всеки сам избира в какво да вярва.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website