Модата на лайф коучовете

Използвам нарочно чуждиците тъй като този тип консултации придобиха особена популярност в САЩ и постепенно започнаха да завладяват целия свят, като вече това е огромен бум сред малкия и среден бизнес.

На практика се получи обаче, че всеки който е оплескал по всевъзможни нещата дали било то в живота си или в професионалния си път, става преподавател на останалите и взима пари за това да ги научи как да се справят с трудностите, които ги срещат по пътя.

Но това дали те реално са успели да се справят с тези трудности не всеки ги пита. Тяхното справяне с това, че не са успели да се реализират професионално се изразява в това, че са закачили няколко наивници, които да им платят за това да си разкажат историята и да дадат няколко изтъркани съвета. Така всеки, който е изпаднал в някаква дупка в личния или професионалния си живот, търсейки просветление в онлайн пространството би попаднал на множество самопроизнесли се “мъдреци” хора, които ще ви вземат парите и ще ви напълнят главата с един милион клишета, то които най-много накрая просто да получите мигрена.

Личният опит, който споделят може и наистина да е реален, но практиките за справяне с определена ситуация при определени обстоятелство, което не означава, че ще проработи и е универсално за всяка една ситуация.

На практика това се явяват почти лъжливи и измамни консултации, които единствено ви взимат от средствата. За да бъде истински полезна за вас една консултация трябва да ви даде някакво знание. Човекът, на когото се доверявате трябва да има стабилна автобиография и опит в дадената сфера, за да може да получи вашето внимание и да ви бъде наистина полезен.

Ето защо не се подлъгвайте по тенденциите, които завладяват света на полезната консултантска дейност. Бъдете умни и внимателни на кого ще се доверите.

Модата на лайф коучовете
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website