Можем ли да четем няколко книги едновременно?

tumblr_lr56bs2fL31qhy6nvo1_500Всъщност аз мога. Постът ми е продиктуван от факта, че доста хора около мен ми казват, че те не могат. Доводът им е, че когато започнат една книга, трябва да я завършат. Без значение дали им харесва ли не, но някак си и не иска да оставят недочетена книгата си.

Това може и да е полезно умение, но може и да е недостатък в зависимост от гледната точка. От една страна, е показател, че не обичате да оставяте недовършени задачи и за вас е важно да приключвате всичко, което сте започнали без значение какво ще ви струва. От друга страна обаче, дали ще дочетете дадена книга или не, не е животозависещо. Защо да правите нещо, което ви е неприятно, само защото сте го започнали? Ценете повече собственото си време и нещата, в които влагате усилия. Все пак времето ви е ценно и е хубаво да го оползотворявате максимално.

В тази връзка може да се каже, че аз чета поне 5-6 книги в момента. Две от тях – активно, а на другите съм стигнала до някъде още преди месеци и съм ги оставила дотам. Най-вероятно ще ги дочета по някое време, но не защото трябва, а защото им е дошъл моментът. Вярвам, че що се отнася до книгите, те до известна степен те намират. Трябва да ги четеш в правилния момент, за да е удоволствието от тях – максимално. И ако в понастоящем не изпитвате удоволствие от някое четиво, значи моментът за него не е дошъл. Оставете го настрана, вземете нещо друго, а за първото правилния момент рано или късно ще настъпи. Нека не го пришпорваме.

Така ще можете спокойно да четете по няколко книги едновременно (ако до сега не сте опитвали).

Можем ли да четем няколко книги едновременно?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website