Можем ли да разчитаме на компаниите за управление на дълговете?

Определено неприятен проблем за една фирма, която предлага финансови слуги, са нелоялните и немарливите платци. Забавяне на плащания или неплащане изобщо може да бъде сериозна спънка за работния процес. Доста от ръководителите се изправят пред сериозната дилема дали да потърсят услугите на компаниите за управление на вземанията, или не.

Основният въпрос е дали може да се има доверие на такива компании и дали досегът с тях ще навреди на имиджа на фирмата пред настоящи и бъдещи клиенти. Причината е всеобщото стереотипно свързване на „търсене на вземане? с мускулести „събирачи? или непрекъснат телефонен тормоз.

Като специализиран блог, мога да ви уверя, че такова мислене е доста погрешно. Минаха доста години от Прехода, когато мутрите бяха на мода. Новият свят с навлизащи европейски стандарти в бизнес средите изисква професионално отношение и в тази… деликатна област. Всъщност малцина знаят, че свръзката с някой длъжник е само част от процеса по управление на дългове. Професионалистите ще го направят с добър тон и вежливо, за да предразположат клиента и да го  въведат в същността – а именно сключване на подходяща и за двете страни сделка. Следват преговори и изготвяне на удовлетворяващ план за плащанията. А за удобство на клиента ще получава смс, мейл или телефонно напомняне, че предстои вноска.

8j7XDao4lR20080508113039Всичко това е признак на наистина висок стандарт на работа. За заинтересованите, които четат в момента, ще дам и пример с компания, която знам, че е изрядна в това отношение. Добри и коректни в тази бранш са ЕOS Матрикс, част от немската финансова група ЕOS GROUP. Клонът й в България е само част от офисите в 27 страни по целия свят с 37-годишен опит в събиране на вземания на територията на четирите континента – Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Основните имена във фирмата пък – Тихомир Вълчев и Райна Миткова-Тодорова са известни в бранша, като дамата е председател на българската асоциация на колекторските агенции. Ще се съгласите, че е важно специалистите да се съобразяват с факта, първо, че длъжникът е ваш клиент и второ, че той обикновено е човек в затруднено положение. А изборът на фирма е най-важното, за да работите добре и запази доброто отношение между вашата фирма и клиентите ви, нали?

Рискът за накърняване на репутацията ви, работейки с компании като EOS Matrix е наистина минимален. Висок е обаче шансът да се развивате професионално като вдъхвате сигурност и сериозност за вашата дейност пред бъдещи ви партньори, защото това ще гарантира сигурност на вложенията им във вашия бизнес.

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website