Нароиха се много “консултанти”

Free-Bankruptcy-Consultation-OptimizedНапоследък все по-често и по всевъзможни поводи спрягат думата консултант. Оказва се, че всеки втори може да бъде такъв. Оттам идва и въпросът: “А колко струва да идеш на консултант?”. Ами, не знам. Зависи за какво ти трябва и дали ще е от ония, които се назовават като такива или професионалисти.

Ако ви трябва правен консултант – тогава се обърнете към юрист. Той ще ви попреджоби, но поне ще ви свърши работа.

Ако ви трябва някой по счетоводен въпрос, счетоводител ще ви е нужен. Тук финансовата страна не стои чак толкова високо.

Ако обаче са ви необходими обществени консултации – ами можете да си ги направите в мрежата, стига да знаете как. Но най-разумно ще е да идете до общината и да поискате информация от първа ръка.

А можете да потърсите и приятел “консултант” . На тях имате най-голяма вяра,  но те пък обикновено най-малко знаят. Тогава ще ви излезе съвсем без пари или най-много с една почерпка за кафе и едни плащане за интернет трафик.

Интернет е удобно и полезно пространство, но по-скоро бих го определила като “море” за забавления и любопитна безобидна информация. За по-сери0зните политически и обществени въпроси не е много добра идея да се консултирате, тъй като е всеизвестно, че немалко са сайтове, който изразяват различни социални пристрастия.

Моят консултански съвет е да не търсите псевдо варианти, за да си помогнете по въпроса, който ви вълнува, а да се обърнете към съответния специалист. Не мислете, че е по-разумни да се предпазвате от харч. За такива хора има много точна мисъл, която твърди “Евтиното излиза скъпо”.

 

 

Нароиха се много “консултанти”
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website