Настолните игри и свободното време

Повече свободно време е нещо, за което често си мечтаем.  (Особено аз, която освен основните си задължения честичко се старая да вписвам интересни материали и в блога си.) Така че, някак си, винаги има с какво да се занимаваме и т.н., но все не достига време за забавление. Искаме да гледаме някой филм от кой знае колко време, да изгледаме цял сезон на този или онзи сериал, да прочетем дадена книга, да излезем някъде с приятели или да пътуваме за ден-два или повече със семейството си. Или пък нищо от изброените дотук неща?

Свободното време ни е ценен и ограничен ресурс, който трябва да употребяваме внимателно и прецизно. Особено когато освен служебните ангажименти имаме лични и домакински задължения. Когато нещата се натрупат, си мечтаем денонощието да има 48 часа вместо 24, но няма как. Сблъскваме се с неизбежната реалност.

scrabble-tile-craftsВ редките часове, когато се случи да имаме свобода на действие, случвало ли ви се е да играете на някоя настолна игра? Забелязвам, че в последно време се появяват все по-интересни и развиващи мисълта. Монополито е класика в жанра, но на мен лично много ми харесва скрабълът. Той те кара да мислиш и да си раздвижваш мозъка доста стабилно. Стига да се стараеш наистина да изкараш повече точки, а не просто да напишеш някаква дума. Сигурна съм, че има и други подобни игри, които стимулират мисълта.

Струва ми се, че настолните игри са интересен и забавен начин да си запълним свободното време, повод да се съберем с приятели и средство, чрез което да размърдаме малко мозъците си.

Настолните игри и свободното време
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website