Нещата, които трябва да научиш преди 30 години

Всеки ден в практиката ни срещаме млади хора, които от всичко най-много желаят да се реализират кариерно. Оплакват се, и с право, че работодателите търсят млади кадри, които да имат вече опит, а такъв няма откъде да се натрупа без да има възможност за стаж. Когато някой млад човек започне работа, иска много бързо да се издигне и няма търпение да взима тавана на заплатата за сектора. Парите са необходимост за всеки, но специално днешното поколение прави много голямо впечатление, че подчинява всичките си желания именно на тях. Така забравя, че има и други важни неща, които е добре човек да направи, преди да навърши 30 години.

Ето кои са те:

  1. Да създаде свое семейство или поне да намери партньор, с когото желае да го направи 30 years-old-womanи да започне сериозни отношения с него. Противно на това мнозина ще попитат “Как се създава семейство без пари?”. Ще ви отговоря, че нашите родители са създали семейства и без да са притежавали хиляди левове. Плюс това същите тези родители с радост ще поемат функцията на баба и дядо. Така че ориентирайте се, защото биологичният часовник тиктака (особено при жените).
  2. Открийте онова нещо, с което искате да се занимавате и се заемете с него сериозно. Развивайте в тази посока и бъдете най-добрите. Парите ще дойдат от самосебе си.
  3. Вслушвайте се повече в съветите на по-зрелите и възрастните. Те имат повече опит и много ще ви помогнат.
  4. Не пропускайте личностното развитие. Четете повече, учете езици.
  5. Бъдете упорити, но и търпеливи.
  6. Поемайте повече рискове и не се притеснявайте да сменяте попрището си, докато можете и сте неангажирани. Това нека стане в първите години след като навършите 20.
  7. Научете се да вярвате в себе си и не оставяйте съмнението в личния успех да разклати увереността ви.
  8. Погрижете се за здравето си – тренирайте нещо по-упорито, опитайте се да се храните с разнообразна и здравословна храна.
  9. Открийте кои са истинските ви приятели и си създавайте дълготрайни връзки в обкръжението си. Те ще ви помогнат много в бъдеще.
  10. Живейте в настоящето, но мислете в перспектива.

Тези няколко неща ще ви помогнат да се реализирате успешно в живота. Накрая ще отбележа, че това, върху което е необходимо да работите през цялото си съществуване, е постоянство. То е в основата на постигането на всяка цел, на колкото и година да сте.

Нещата, които трябва да научиш преди 30 години
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website