Работа в ресторанти Хепи в един бизнес свят?

Днес живеем в един забързан и бизнес ориентиран свят. Има милиони компании, предлагащи различни или еднакви услуги, и всички те се нуждаят от служители и то съвестни такива, които благодарение на уменията си да помогнат на фирмата, в която работят, да върви напред. По презумпция това би трябвало да е вярно, но дали служителите го чувстват така, или работят просто за заплата?

У хората съществува един естествен стремеж да се развиват. Да искаме да деградираме е просто нещо, което не ни е заложено. В този ред на мисли, ако приложим тази логика на работното място, ще стигнем до заключението, че всеки служител би предпочел ръст в кариерата, отколкото да стои на едно и също ниво. Когато обаче не е достатъчно мотивиран, той просто не дава всичко от себе си, а от това губи и самият работодател.

happy-employeesВече дори не става дума само за подобаващо заплащане, а и за редица други придобивки, които да превърнат обикновения недоволен служител в такъв, който да се ангажира с целите на компанията, знаейки, че щом тя прогресира, и той ще върви напред. Тук става дума за пълен социален пакет, споменатия вече кариерен напредък, желанието на компанията да те задържи, предлагайки ти обучения и бонуси за добре свършена работа и т.н.

Ако разгледаме ситуацията от гледна точка на един бизнес, ще стигнем до извода, че всеки такъв би искал да има доволни служители, които да дават всичко от себе си. Но за да ги получиш, и ти трябва да дадеш. Примерът с работа в ресторанти Хепи, който ще дадем, е достатъчно красноречив и говори за това в колко много направления трябва да се насочиш, за да удовлетвориш максимално хората си. Тук не е важно само да ги привлечеш за няколко месеца, но и да ги превърнеш в лоялни служители като им предложиш дългосрочен план за развитие и щедро заплащане, докато се изкачват по стълбицата на успеха в компанията. Това става с добре обмислена фирмена стратегия за управление на персонал, която да важи за всички.

Колкото по-дълго работиш, толкова по-голяма заплата в Хепи ще взимаш. В допълнение към заработката всеки служител получава и процент от оборота на заведението. Отделно си има и бонуси на всеки три месеца. Постепенно и социалният ти пакет се увеличава, ползваш привилегии като отстъпки в банки, спа процедури, почивки и т.н. Има и фирмени, и извънфирмени обучения, които ти дават възможност да се развиваш. Редовното заплащане също е гарантирано, но това няма как да е иначе, ако искаш да изпъкваш в ресторантьорския бранш.

Такъв бизнес модел, прилаган към персонала, е иновативен и не твърде характерен за нашите ширини. Но е хубаво, че го има и дано да стане масова практика, защото работодателите трябва най-накрая да осъзнаят, че грижата за служителя е в основата на един успешен бизнес.

Работа в ресторанти Хепи в един бизнес свят?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website