Търсите добър счетоводител?

На добър счетоводител не се попада просто така. За един току-що стартиращ бизнес изборът на счетоводител е нещо от ключово значение. Дори и за вече съществуващ такъв ролята на счетоводителя е фундаментална. Затова на този въпрос трябва да се гледа изключително сериозно. Лошо воденото счетоводство може да ви докара гнева на данъчните – хората, от които всички предприемачи се страхуват.

От особенa важност е да не се примамвате от ниски цени. Бягайте от такива предложения. Причината е проста – ниските цени не гарантират качество особено при този вид услуги. Нали не искате некомпетентна обработка на документацията ви? Тогава се насочете към професионалисти.

main-qimg-68fd779236eb79b15fddaa173e853076Другото, на което трябва да обърнете внимание, е доколко зает е вашият счетоводител. Той трябва да има достатъчно време за документация ви, за да може да я води коректно и да ви консултира правилно. Добрият професионалист в сферата знае законите толкова добре, че да може да ви посъветва как да процедирате относно данъчно облагане и кое би било оптималния вариант за вашата фирма. Той трябва дотолкова добре да познава вашата ситуация, че да е способен да отговори на конкретни въпроси. Обратното би означавало, че не може да ви отдели необходимото внимание.

При избора на счетоводител задължително проучете с какви фирми се е занимавал досега. За незапознатите с материята счетоводната отчетност може да изглежда, че се подчинява на едни и същи процедури, но си има и специфики различни за различните типове бизнес от гледна точка на документооборот и отразяване.

Счетоводителят е човекът, пред когото целият ви бизнес е на показ, затова с него трябва да сте в добри отношения и да му имате пълно доверие. Изграждането на такава здрава връзка гарантира на бизнеса ви добре водено счетоводство и никакви проблеми с данъчните.

Търсите добър счетоводител?
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website