Тенденции в маркетинга на съдържанието през 2016-та

Днес маркетингът на съдържанието трябва да се адаптира към променящата се технологична среда по-бързо от всякога, а за в бъдеще нещата ще стават още по-сложни. Ако искате да изпреварите конкуренцията, ще трябва добре да се подготвите за предстоящите тенденции.

content-marketing-330x220През 2016 г. сложни софтуери ще събират информация за потребителските профили, за да могат да си съставят представа за хората зад тях. По този начин на потребителите ще се предлага по-релевантно съдържание, съобразено с техните предпочитания. Това не е новост, но през тази година ще придобие изключително голямо значение. С помощта на този софтуер, също така, ще може да се определи какво съдържание се харесва най-много, а чрез тази информация компаниите могат да си направят съответните изводи.

Индивидуално подбраното съдържание може да видим при персонализираните резултати при търсене в Гугъл, както и при Newsfeed-а във Facebook. Можем да очакваме същото да се случи и с фирмените сайтове, които да се нагаждат според потребителя и да му предлагат неща, които да му се харесат, на база събрана за него информация.

Очаква се сложни алгоритми да започнат да пишат статии. Това също не е новост. Досега навярно сте чели статии, писани от специален софтуер, но той ще стане много по-усъвършенстван. Засега сложните статии се пишат от хора, но след няколко години, с навлизането на по-добри автоматизирани алгоритми, това може да се промени.

Знаем, че вече смартфоните ни са достатъчно умни, за да имат собствен глас. Благодарение на Siri, Cortana и Google Now можем да зададем въпрос на телефона си, съдържащ дълги фрази, и да получим устен отговор от него. Вече се забелязва как намалява трафика към сайтове, които предоставят същата информация, понеже хората не кликат върху тях, за да я прочетат, а я чуват като готов отговор от смартфона си.

Визуалното съдържание ще продължи да се налага като по-интересен метод за представяне на информация. До него потребителите имат достъп и от телефоните си и вече могат безпроблемно да зареждат бързо картинки, видеа и добилите изключителна популярност инфографики. Визуалното съдържание е по-ангажиращо, така че през тази година компаниите могат да му обърнат по-голямо внимание.

Тенденции в маркетинга на съдържанието през 2016-та
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website