Трите стъпки към успеха

Нова година, нов късмет! А за бизнес успех ще съдейства добре изготвената стратегия още първите седмици от годината.  Именно по това се познава добрият мениджър. Той знае кои са трите най-важни стъпки към успеха: организираност, подходящо отношение към екипа и лична ангажираност към проектите.

На теория звучи лесно. Практически обаче не всеки притежава таланта да преценява правилно и влага съобразително. Като стъпим още на организираността ще разберем, че това е твърде голям залък за всяка уста. В началото на всяка седмица  повечето добри екипи знаят, че е време за оперативна среща. Мениджърът отделя няколко минути, за да състави общ график с неотложните задачи и оставя винаги разстояние между ангажиментите си за извънредни ситуации. Календарът тук е добър съветник, както е-мейл пощата и напомняния на телефона. building-the-bridge-to-success

Отношенията с екипа са другата значима брънка във веригата на успеха. Добрият мениджър трябва да е равен със своите колеги, за да не създава смут, притеснение и диктатура. Особено ако екипът е млад е наложително да забрави соц. ученията и учителските наставления. Работата под строй с навиквания и колективен укор освен, че дава по-ниски резултати, но и действа демотивиращо за екипа. Изграждането на приятелски взаимоотношения ще позволи свободно изказване на мнение, а с говорене се раждат най-добрите идеи.

Не забравяйте ангажираността по проектите си. Всичко, което направите, е ваша рожба. Вие сте майката и бащата и се отнасяйте с грижа, за да може вашето дете да бъде вашата гордост и да ви донесе дивиденти в интелектуално и финансово отношение.

Трите стъпки към успеха
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website