YouTube: платформата за бизнес

hands-589476_960_720В днешно време YouTube  не е само място, където да гледаш разни клипове, но и платформа за започване на бизнес. Много от успешните вече ютубари са напипали почвата отдавна и днес видеата им имат милиони гледания, а каналите им – милиарди абонати. Някои дори са успели да си осигурят договори с известни компании от различни сфери, понеже са се превърнали в силните на деня и се смятат за лидери на мнение. Навъдили са се и много техни последователи, които също искат да изкачат стълбицата на успеха. Ако и вие искате да развиете свой YouTube канал, следвайте стратегиите на успешните такива.

Започнете със съдържание, което да заинтригува аудиторията. Ако сте чували за правилото за 8-те секунди, то сигурно знаете, че ако не привлечете вниманието на някого за това време, сте го загубили като зрител на видеото ви. Целта ви при YouTube е зрителят да изгледа видеото ви от край до край, да го хареса и коментира. Доста ютубари слагат анотации във видеата си, напомняйки ви да дадете по един лайк. Друга част пък ви казват в края на видеото да лайкнете, ако ви е харесало, или ви задават някакъв въпрос, докато тече то, за да коментирате. Това са добре изпитани тактики, които засега работят.

Персонализирайте YouTube канала си за аудиторията, към която се целите. Хубаво е да си имате ниша, а не да произвеждате всякакви видеа за всякакви хора. Изберете релевантно име на канала си. Доста големи ютубари използват собствените си имена, за да брандират канала си. Така той се отличава от останалите и моментално се разпознава, а и хората запомнят името ви. Важни са и thumbnail-ите, които служат като обложка на видеото ви. Те трябва еднозначно да показват за какво се отнася то или с подходящо изображение, или с думи, или и с двете. Заглавията на видеата не трябва да са подвеждащи, а по темата и по възможност с ключови думи. На канала си, също така, е добре да имате и интровидео, което да показва какво е съдържанието, което посетителя може да очаква да гледа. Не забравяйте да отговаряте и на коментари, за да се почувстват зрителите ви по-близо до вас.

Бъдете последователни при постване на видеа на канала си. Определете си график, който да следвате. Понеже конкуренцията в YouTube е голяма, не оставяйте абонатите ви да ви забравят. Затова поствайте по-често, например 2 пъти седмично. Много ютубари на корицата на канала си са сложили дните от седмицата, в които излизат новите им видеа. Това значи, че са отдадени на аудиторията си, а и има последователи, които с нетърпение чакат видеото на конкретен човек.

YouTube вече се е превърнал в цяла индустрия за производство на таланти. Кое ли ще е следващото голямо нещо, което ще го надмине?

YouTube: платформата за бизнес
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website