Безплатни маркетингови съвети за бизнеса ви? Хмм…

Интернет е пълен с всякакви блогове, предлагащи маркетингови съвети. Малка част от поместената информация обаче е релевантна и ще ви научи на нещо полезно. Да не говорим, че може да се натъкнете на съвети, които не само ще се окажат неефективни за вашата конкретна ситуация, но и пагубни за бизнеса ви.

5-Blogger-Business-ManЗащо се получава така? Защото някои от тези блогове са списвани от непрофесионалисти в областта на маркетинга – теоретици без практика. Получава се така, че четете статия на някой служител в компания, който просто излага мислите си за маркетинг на малък бизнес, без те да са подкрепени с предишен опит от първо лице. Ако знаехте кой наистина стои зад написаното, бихте ли му гласували доверие? В онлайн пространството може да се представиш като всякакъв.

Какво още? Съществува и практиката гост-блогъри да публикуват статии в популярни маркетингови блогове. Това е изгодно и за двете страни. Първите популяризират собствения си блог, а вторите получават безплатно съдържание. Може да се окаже, че получавате съвет от същия този човек от горния параграф, нищо че е в по-реномиран блог.

Преди да се доверите на някой източник, най-добре ще е да го проверите. Иначе рискувате да последвате съвет, даден от твърде некомпетентен човек, който никога не е постигал това, до което вие искате да се доберете. Бъдете внимателни откъде черпите информация, доколко е надеждна тя и чак тогава преценете дали може да й вярвате. Все пак навярно искате съвет от първа ръка, т.е. от професионалист в областта на маркетинга, нали?

Безплатни маркетингови съвети за бизнеса ви? Хмм…
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website