Моята кариера в ЕОС Матрикс

Бях първи курс студентка в София и в началото големия град направо ме зашемети. Да си призная, бях дори малко изплашена. Не знаех нищо къде се намира, трудно запомних дори кои автобуси да ползвам от квартирата ми в Студентски град до университета и за всичко разчитах на съвсем пресните запознанства с колегите ми от специалността.

Родителите ми решиха, че ще ме подпомогнат през първите месеци на следването ми, докато успея да се ориентирам в обстановката и да си намеря работа, но на мен ми се искаше по-бързо да ги освободя от този товар да ме издържат. Започнах усилено да си търся работа и в крайна сметка, всичко приключи добре с постъпване в ЕОС Матрикс.

Но да започна от самото начало. Започнах да си търся работа, която не изисква  целодневна заетост. Нещо, което да съчетавам със следването ми. И след немалко интервюта, през които преминах, попаднах на обявата на ЕОС Матрикс, които търсеха служител по събиране и управление на вземания. Проучих фирмата, защото когато човек чуе „колекторска компания“, си представя група яки момчета, които търсят от хората пари, които те не могат да им платят.

Е, този случай не беше такъв. Оказа се, че ЕОС Матрикс всъщност е част от  голяма международна финансова група – EOS Group  и прилага международно приети добри практики. Фирмата има стриктен етичен кодекс,  от който се ръководи при комуникацията с длъжниците.

Кандидатствах за работната позиция и вече пет години по-късно, завършила образованието си, продължавам с голямо удоволствие да  работя в същата фирма. Това, което най-много ми харесва в работата ми, е възможността да обяснявам на хората в затруднено положение, че имат различни варианти, по които да погасят задълженията си и че всъщност ние, служителите на фирмата, сме посредници за това нещата да се случат по възможно най-благоприятния начин за всички страни.

Условията на труд, които предлага компанията, също са повече от привлекателни. Различни обучения за развитие на умения, работа на пълен или половин работен ден, ваучери за храна, спортни мероприятия (имаме дори йога и танци на място в офиса), справедливо заплащане, съобразено с постигнатите резултати и бонусна схема. А екипът… Той е най-хубавото нещо, защото е съставен от истински хора, професионалисти, които можеш да наречеш свои приятели, упора, дори семейство.

Моята кариера в ЕОС Матрикс
Rate this post

Google+ Comments

Leave a Reply

Name *
Email *
Website